Gulvrenovering

Gulvrenovering er en måde at forny en gulvbelægning, enten ved en ganske gemen opfriskning eller ved nylægning af et gulv. I danske boliger findes der mange forskellige former for gulve og guvlbelægninger som hver især har sine egne egenskaber. Hårde gulve, bløde gulve og gulve i mange farver som hver især kan renoveres på sin egen måde. Gulvrenovering er vores speciale når det gælder træ og trægulve og dette har vi beskæftiget os med lige siden gulvfirmaets start for over 25 år siden.

Gulvrenovering fornyer gulvoverfladen

Der er ikke noget værre end at have et grimt og slidt gulv i boligen. Såfremt gulvet er grimt og slidt vil det have indflydelse på det visuelle upåagtet at resten af boligen er smuk og istandsat. En gulvrenovering udføres ofte i forbindelse med en boligrenovering hvor hele boligen sættes i stand. Det kan også være i forbindelse med forårets komme og en forårsrengøring hvor der ryddes op, males vægge og afslibes trægulve. Og netop gulvafslibning og afslibning af trægulve er en af de måder som vi benytter os af til gulvrenovering. Andre muligheder kan være en gulvlægning eller gulvafhøvling som hver især også forskønner gulvet.

Afslibning, gulvrenovering og gulvbehandling

At afslibe et trægulv er som nævnt den måde der benyttes mest til gulvrenovering når det gælder træ og trægulve. Her anvendes en stor maskine, en såkaldt ‘gulvsliber’ som bearbejder træet med sandpapir. Normalt er der 2 former for gulvslibere, en valsesliber og en båndsliber. Formålet og processen er for så vidt den samme på de 2 gulvslibemaskiner bortset fra selv opbygningen af maskinen. Den ene maskine benytter bånd af sandpapir hvorimod den anden anvender ark. Resultatet af en sådan afslibning er den samme uanset om der benyttes en båndsliber eller valsesliber. Mange gulvfolk arbejder den type gulvslibemaskiner som de benyttede hos mester dengang de stor i lære. Dette gælder forøvrigt også brug og valg af påføringsmiddel samt anvendelse af gulvrekvisitter. Hver gulvmand har sine teknikker og arbejder på sin helt egen facon, ofte noget man har lært dengang man stod i lære hos Mester eller på Skole.

Gulvarbejde er et hæderkronet håndværk

At forny et trægulv en specialitet som kræver viden og erfaring som man kun kan opnå ved at have arbejdet med træ og trægulve igennem mange år. De fleste gulvfolk idag har en træteknisk eller gulvteknisk uddannelse, enten som tømrer, snedker eller gulvlægger. At være stolt af sit håndværk og ærekær omkring det arbejde man afleverer giver en god kvalitet, som er efterspurgt. At bearbejde kunders trægulve og være i kundens hjem forpligter også gulvmanden til at yde sit ypperligste med en god kvalitet af udført arbejde.